Ingå Seniorer rf

Vårutfärden den 1.6 längs Kungsvägen till bl.a Sibbo medeltida kyrka, Borgå och Lovisa var mycket lyckad. Stort tack till den duktiga guiden Torsti Salonen och till reseledaren Iwe Ekström, biträdd av Babben Backman. 42 personer deltog.

 

Skärgårdsutfärden till Bågaskär den 15.8 genomfördes i solsken och snålblåst på hemvägen. 32 deltagare.

 

Hemliga resan den 1.9 bjöd på vackert väder och många positiva överraskningar!!! Start kl.7 från Ingå med första stopp och förmiddagskaffe med saltigt tilltugg i Koiramäen Pajutalli i Tusby. Den vackra gamla gårdsmiljön hade ett fint café och flera olika hus med massor av försälningsprodukter av olika slag. Gissningarna på huvudmålen fortsatte och småningom befann vi oss i Lahtis centrum, där också vår sakkunniga och humoristiska svenskspråkiga guide Niko väntade på oss. Första besöket gick till fina Sibeliushuset där husets guider ledsagade oss runt. Följande besök gällde Pro Puu Galleri & Shop - också ett intressant och givande besök. I den vackra strandmiljön vid restaurang Teivaan Lokki väntade en dignande lunchbuffé. Lunchen var vackert uppsatt och mycket smaklig. Mätta och belåtna satte vi oss i bussen för en rundtur i Lahtis centrum. Där ingick också ett besök till Sinuhe bageri, café och försäljning - det doftade gott och där fanns många frestelser! Följande på tur var Hartwall bryggeri med museum och försäljning.

Det blev dags att styra färden hemåt via Mäntsälä och Juustoportti. Vi blev bjudna på fylld croissant till kaffe. Där fanns också många frestelser i Juustoportti och Pentik butikerna. Klockan var omkring 19.30 när vi trötta och mycket nöjda var hemma i Ingå igen. Stort tack till Charterbus Lundström, chauffor Rolle, guide Iwe Ekström som tryggt och bra tog hand om oss hela dagen. Stort tack också till föreningens resekommitte.
43 medlemmar deltog i Hemlig resa.

 

Koiramäen pajutalli

 

Foton Tom Salvesen