Ingå Seniorer rf

Månadsträff

16.10.2023 kl. 14.00 – 16.00

Månadsträff på Församlingshemmet

Hej!

Jag kommer gärna till ert möte och talar om den nya boken Mauno Koivisto - Täkters President som är skriven av Christoffer Holm och Kerstin Karlberg och som utkom på Täkterdagen 2.9.2023, i samband med Koivisto-utställningen Ett fattigare liv utan Hemmings som också hölls där. 

Boken är en annorlunda berättelse om President Mauno Koivisto, hans koppling till den finlandssvenska landsbygden och om arbetet bakom Mauno Koivisto - Täkters President, 

den första teaterpjäsen någonsin om president Koivisto.

I boken varvas tidigare inte publicerade anekdoter med historier som visar varför Koivisto så gärna kom till Täkter för att göra de stora nationella besluten, medan han tänkte på vilka träd han skulle fälla i Täkter när han var i Helsingfors. Samtidigt berättas hur det gick till att göra teatern i Täkter och hur det gick till när pjäsen plötsligt blev något som så många ville se. 

I boken medverkar också presidentfrun Tellervo Koivisto, dottern Assi Koivisto, paret Karl-Göran och Dita Karlsson, som arrenderade Hemmings åkermark samt Koivistos skogsförman Hannu Helstelä. 

Boken är inbunden och priset är 32,-. 

Med hösthälsningar, Kerstin


Plats
Församlingshemmet
Bollstavägen 4
10210 Ingå